13-9-2022
Sponsorat: Trøstemus Danmark
Trøstemus Danmark er et landsdækkende initiativ, hvor tusindvis af frivillige hækler eller strikker små mus til de danske sygehuses mindste patienter. Jakodan donerer lynlåsposer, som bruges til at pakke musene i.
Sponsorat: Trøstemus Danmark

Mus til de mindste 
Siden 2017 har tusindvis af frivillige hæklet og strikket små trøstemus, som bringer trøst og glæde til de danske sygehuses mindste patienter. Det er både børn, som bliver indlagt og børn som blot skal have taget et røngentbillede eller en blodprøve. I Kolding er det Hanne Esbjerg, der er ambassadør og indsamler trøstemus fra de mange "musefabrikanter" i området. Hanne vasker og tørrer musene og pakker hver enkelt mus i en lynlåspose med visitkort i. Derefter kører hun op og afleverer dem på seks forskellige afdelinger på Kolding Sygehus. I år er der indtil nu udleveret 4248 mus alene på Kolding Sygehus. På landsplan er der i alt, siden 2017, blev udleveret mere end 510.000 trøstemus. Det har krævet meget tid og mange hænder - og dem er der. Faktisk har Facebookgruppen for de frivillige hos Trøstemus mere end 20.000 medlemmer.  Dét er vi meget imponeret over og vi sagde også straks ja, da Hanne Esbjerg kontaktede os og bad os om at donere lynlåsposer. 


Har du lyst til at hækle eller strikke trøstemus eller på anden vis bidrage til Trøstemus Danmark, kan du læse mere på troestemus.dk