19-10-2022

Bæredygtighed

Verden har ikke brug for mere emballage. Den har brug for bedre emballage. Som den førende emballageleverandør, til små- og mellemstore danske virksomheder, tager vi vores ansvar alvorligt. Vi betragter det som vores fornemmeste opgave at dele ud af al vores viden om bæredygtig emballage, så du kan tage et informeret valg, når du skal vælge emballageløsning.
Bæredygtighed

Bæredygtig emballage er mere end et spørgsmål om materiale
Hvad er bæredygtig emballage? Det findes der ikke ét enkelt svar på. Bæredygtig emballage, miljøvenlig emballage, grøn emballage - uanset hvilken betegnelse, man bruger, så handler det om at fremstille, anvende og afvikle emballage under hensyn til miljøet - Med mindst mulig miljøpåvirkning og mindst muligt ressourceforbrug. Når regnskabet skal gøres op, så er det altså ikke bare et spørgsmål om hvilket materiale, som emballagen er fremstillet af, men også et spørgsmål om hvordan den fremstilles, om mængden af emballage, hvordan den distribueres, bruges og bortskaffes. Der produceres f.eks. masser af emballage i Østen, som er lavet af 100 % genanvendt papir og genanvendt plast, men som fragtes med store skibe og fly til Europa. Det er ikke uvæsentligt, når man ønsker at skåne miljøet mest muligt i sit valg af emballage. For jo længere emballagen skal fragtes, desto mere belastes miljøet. Netop derfor er størstedelen af vores leverandører enten danske eller europæiske.


Hvilken emballage er mest miljøvenlig?
Den mest miljøvenlige emballage er den, som sætter mindst mulig aftryk på miljøet i hele processen fra råmateriale til fremstilling, distribution, brug og bortskaffelse. Da al emballage belaster miljøet, når den fremstilles og bortskaffes, så er det mest miljøvenlige at bruge så lidt emballage, som muligt. Så længe emballagen formår at beskytte produktet. For gør den ikke det, vil transportskader, flere ombytninger og returforsendelser skulle tilføjes til klimaregnskabet. Netop derfor kan alt plastikemballage heller ikke bare skiftes ud med mere bæredygtig papir- og papemballage. Plastik har nemlig en langt mere beskyttende funktion. I stedet for helt at undlade brugen af plast, skal vi blive bedre til at indsamle, genbruge og genanvende plasten. Uanset hvilket materiale en emballage er lavet af, plast, papir etc., så undersøg:


- Hvor er emballagen produceret?

- Er eventuelle papirmaterialer fra ansvarligt forvaltede skove? 

- Er materialet genanvendt eller genanvendelig?


I vores webshop fremgår disse oplysninger altid tydeligt ved hvert produkt.  Se efter følgende symboler:

Produceret i Danmark Produceret i Danmark Mindre transport betyder mindre C02 udledning
Produceret i Europa Produceret i Europa Mindre transport betyder mindre CO2 udledning
FSC-certificeret FSC-certificeret International mærkningsordning for træ og papir fra ansvarligt skovdrift
CO2 neutral CO2 neutral Producenten kompenserer for sin CO2-udledning gennem investering i klimatilpasnings- og klimabesparende projekter
Der Blaue Engel Der Blaue Engel Statsligt tysk miljømærke som er din garanti for at produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori (fra produktion til affald)
Plastfri Plastfri Produktet er fri for plast
Biologisk materiale Biologisk materiale Biologiske materialer er materialer, der oprinder i naturen.
Genanvendt materiale Genanvendt materiale Produktet er lavet af genanvendt materiale
Ethical pack Ethical pack Vores egen kollektion af miljøvenlig emballage med lavere miljøpåvirkning og mindre ressourceforbrug end andre produkter i samme kategori
I'm green I'm green Produktet er lavet af sukkerørsplast
Returlukning Returlukning Produktet har dobbeltlukning og er derfor nem at genbruge
.. .. ..

Hvor meget luft sender du?

Prøv vores Empty Space Ratio Beregner. Empty space er den tomme plads i din emballage, som enten er luft eller kassefyld. EU-Kommissionen ønsker at reducere overflødig og unødig emballage og har fremsat et forslag om at indføre et krav om en empty space ration på maksimum 40 %Genbrug, genanvendt, genanvendeligt materiale - kender du forskellen?  
Ja, der er forskel! Når emballagen genbruges eller kan genbruges, betyder det at bruge emballagen igen og igen, som den er. Det er genbrug, når sodavand- og ølflasker, indleveres, rengøres og fyldes igen. Det er genbrug, når en kunde bruger den samme postpose eller postæske til at sende varen retur i, som kunden modtog den i. Når en emballage er genanvendelig, betyder det, at den kan omdannes til råmateriale, som kan bruges til at lave ny emballage eller andre produkter. Den nye emballage vil i så fald være lavet af genanvendt materiale. Lad os lige skære det helt up i pap:


Genbrugelig emballage er emballage, som bruges igen i sin oprindelige form.
Genanvendelig emballage er emballage, som kan omdannes til råmateriale, som kan bruges til at fremstille ny emballage eller andre produkter.
Emballage af genanvendeligt materiale er emballage, hvor genanvendt materiale er blevet brugt i fremstilling af emballagen.

Det er vigtigt at kende forskellen. Særligt af to årsager. Den første - Genbrug og genanvendelse repræsenterer to forskellige stadier ift. ressourcer og spild. Genbrug er affaldsforebyggende og genanvendelse er affaldshåndterende. Genbrug er således mere miljøvenligt end genanvendelse. Den anden -  At en emballage er genanvendelig er ikke ensbetydende med, at den rent faktisk bliver genanvendt. Det kræver at emballagen affaldssorteres korrekt og at der er de nødvendige sorterings- og genanvendelsesanlæg, hvilket er forskelligt fra kommune til kommune. Nogle steder ender genanvendeligt emballage desværre med at gå op i røg. Når du køber emballage af genanvendt materiale derimod, ved du, at miljøet er blevet skånet. Der er brugt færre ressourcer end ved fremstillingen af helt nye emballager.

BESTSELLERS