1-10-2019

Hvordan sender man skrøbelige varer

Når du sender pakker med GLS, Postnord eller andre speditører er det vigtigt at din emballage passer til formålet. Nogle varer, f.eks. tøj, kan sagtens tåle at få stød og slag, men sender du f.eks. glas, keramik, brugskunst og flasker, er det vigtigt at emballagen beskytter, så pakken kan tåle både at blive tabt, kastet med og smidt fra højder.
Hvordan sender man skrøbelige varer
Det lyder voldsomt men hos de fleste speditører har man automatiske systemer hvor pakkeburene vendes på hovedet ned på et rullebånd, og hvis din pakke lander først på båndet, kan du sagtens risikere, at der lander en meget tung pakke oven på efterfølgende.
Jakodan
Jakodan
Jakodan
Jakodan
En stærk kasse og det ideelle kassefyld
Du skal vælge en stærk papkasse som kan tåle at blive smidt rundt med. Hvis varen ikke vejer ret meget, behøver det ikke nødvendigvis at være en kasse i dobbelt bølgepap, men en bølgepapkasse er at foretrække.

Du skal sørge for at kassen er helt fyldt ud f.eks. med flamingo, papirsfyld eller andet kassefyld, så varen ikke kan rasle rundt. Jo større overflade kassen har, jo vigtigere er det at den er fyldt ud, så der er noget som kan tage fra, hvis der lander tunge pakker midt i papkassen. Kassefyldet vil falde lidt sammen under transporten, så det er vigtigt, at du propper papkassen så meget som muligt.

Inde i kassen skal varen være beskyttet, f.eks. af et lag stærk bobleplast. Hvis du har flere varer i samme kasse, f.eks. flere glasflasker, må de ikke kunne ramme hinanden, hvis de rasler lidt rundt inde i kassen. Rul hver glasflaske ind i boblefolie. Hvis der er skrøbelige dele på varen, f.eks. en hank af porcelæn, kan du pakke denne ind separat. Bobleplasten er stødabsorberende.

Stretch papir tilmed en god løsning til dig, som søger et plastfri alternativ til bobleplast. Stretch papiret er miljøvenligt, FSC mærket og så giver det din indpakning eller emballage et unikt udtryk. 
Jakodan

Se vores store udvalg af miljøvenligt kassefyld