08:22 3-1-2022
Året der gik hos Jakodan // 2021
Det seneste år har hos os, som hos mange andre danske virksomheder, budt på masser af spændende udfordringer og forandringer. Her kan du finde ’nytårstalen’ fra din yndlings-emballageleverandør, med årets højdepunkter og vores bud på, hvad 2022 vil bringe.
Jakodan

Udvidelse af teamet

 Da den første coronaperiode begyndte var vi lige flyttet i nye, store lokaler - Og som alle andre selvstændige erhvervsdrivende, frygtede vi, hvad corona ville komme til at betyde for vores virksomhed! Vi forsøgte at spare på bemandingen for at sikre vores økonomi, hvis der skulle blive en dårlig periode. Men vores frygt blev gjort helt til skamme! Vi voksede helt vildt og aldrig har vores team måtte lægge så mange arbejdskræfter, som vi gjorde i 2020! I 2021 besluttede vi, at vi ville gøre mere for at højne arbejdsglæden for vores ansatte og bevare vores berømte, gode kundeservice! Det har betydet, at vi har kunnet levere dag-til-dag i hele højsæsonen. Vi håber også, at du som kunde har kunnet mærke, at vi er blevet flere hænder. Vi har bl.a. budt velkommen til 4 nye faste ansigter i vores team; Oliver, Simon, Nicolai og Jane.

Virksomhed med vokseværk

Vi startede året med at byde kunde nummer 80.248 velkommen hos Jakodan, og vi slutter med året af med kundenummer 90.010. Det vil sige, at 9762 nye virksomheder i år har valgt at handle hos os. Det er vi evigt taknemmelige for! En del af disse nye virksomheder er udenlandske kunder, hvor vi på det tyske marked er vokset med hele 59%. 2021 blev også året, hvor vi modtog ’Succesvirksomhed’s prisen for 3. år i streg og vi bibeholdte vores plads i blandt de 1000 virksomheder i Danmark, som har fremvist det sundeste regnskab, samtidigt med en høj vækst.Råvaremangel & fragtproblemer

2021 bød desværre også på øgede råvarepriser. Der er stor mangel på særligt kraftpapir, som er det papir, man bruger til ydersiden af papkasserne, til at fremstille bæreposer m.m. Da vi i efteråret kunne se, at vores leverandører fik længere og længere leveringstider, besluttede vi at øge vores varelager, så vi i dag har 2,5 gange så høj værdi på vores lager, som vi havde året før. Der er stadig enkelte varenumre, vi oplever mangel på, men i det store og hele har det betydet, at vi har kunnet sikre den hurtige levering hele julen over – Og at vi er sikre på, at kunne levere varen hos dig til tiden! Transportbranchen er ligeledes hårdt ramt, men heldigvis kommer det os til gode nu, at vi hos Jakodan stort set får produceret alle vores varer i Europa, af miljømæssige hensyn – Og vi er derfor ikke afhængige af lange transporttider fra Østen.

Råvaremanglen har dog også betydet meget store prisstigninger over hele linjen og vi tror desværre ikke, at det helt er slut endnu. Vi håber, at det ændrer sig i slutningen af 2022 og når priserne falder igen, vil det naturligvis komme dig til gode!

Jakodan
Fun facts // Det kan vi se i vores statistikker

Bæredygtighed er i 2021 gået fra at være en trend til at være et must for danske virksomheder! Postposer af genbrugsplast har lagt sig i førertrøjen i kampen om at være ’bedst solgte forsendelsespose’ og har indtaget pladsen over den klassiske hvide postpose, som ellers altid har været nr. 1 i branchen. Vores kunder anser brune postæsker med det naturlige bæredygtige look for at være ligeså eksklusive som de sorte, og de brune æsker ligger side om side med sort, når vi ser på salgstallene. De får dog kamp til stregen af de rosa æsker, hvor særligt de mindre størrelser er blevet en del af førerfeltet. Generelt er papirsprodukterne ved at overhale plastprodukter og vi kan se, at flere af vores kunder nu bryster sig af, at være plastfri virksomheder, når det gælder deres indpakning.
Detailbutikkerne har været under pres og vi kan se, at flere butikker er gået over til det billigere genbrugspapir og plastbånd, fremfor dyrere stofbånd og lakpapir. Vi kan også se, at de nye poseregler, som trådte i kraft i begyndelsen af 2021, har virket. I år har vi samlet set solgt 40 % mindre bæreposer med hank end året før – Og salget af plastposer er halveret, imens salget af papirsposer er steget markant.
Det ser vi frem til i 2022

Vi har SÅ mange spændende nyheder på programmet, som vi glæder os til at dele med dig!


- Det sidste år har vi arbejdet intenst på vores fine nye hjemmeside!
Den nye webshop går i luften sidst i januar og vi har været så spændte på at vise dig det flotte nye site.

- Vi har bestilt en hel masse lækre nye produkter hjem!
Hold øje med vores nyhedsmail, hvor du inden længe vil blive præsenteret for bl.a. bobleplast af genbrugsmateriale, farvede papirsposer uden hank, masser af fine nye gavebånd og meget mere.

- Til sommer har vi 20 års fødselsdag og det skal fejres!
Hvordan vender vi tilbage med, men hold godt øje med vores nyhedsmail, for måske falder der lidt ekstra rabatkoder af til dig ;)


Vi vil gerne sige dig et kæmpe stort TAK, fordi du har valgt os som leverandør!
Vi håber, du vil være kunde hos os mange år fremover og vi glæder os til at følge din virksomheds udvikling på sidelinjen!


De bedste hilsner
Fra hele Team Jakodan

Jakodan