Bestil inden kl. 12.00, så sender vi samme dag (man-fre). 
30-6-2021

Guide til tape-junglen

PPA tape, PVC tape og papirstape er forskellige typer af tape som alle bruges til emballage. Hver type tape har sine egne fordele og ulemper og det er vigtigt at kende forskellen mellem dem for at kunne vælge de bedste tape til netop dit behov. Læs med og få bedre hold på både tape og forsendelse.
Guide til tape-junglen
PPA | Den billigste pakketape
PPA betyder PolyPropylen Acrylic, som er den type plast, som tapen er lavet af. Tapen er belagt med et akrylbaseret klæbemiddel, som gør at den både alsidig og holdbar. Fordele: Det er den billigste og mest miljøvenlige plasttape. Tapen er transparent, og det pæneste valg, da den er helt enkel uden tryk og farven glasklar. Den er særligt god til at modstå fugt og temperaturændringer og er derfor ideel, hvis du pakker på et uopvarmet lager. Samtidigt er den nem at rulle af rullen og modstandsdygtig overfor UV-lys og temperaturændringer. Du kan derfor godt have tapen liggende i længere tid uden det påvirker kvaliteten. Vi anbefaler dog med alle tapetyper, at man maksimalt køber hjem til et halvt års forbrug ad gangen. Ulemper: Limen er vandbaseret, og tapen skal sidde et øjeblik på kassen før, den rigtig får fat. Limen ikke så aggressiv som f.eks. PVC-tape, og nogle vil synes, at den ikke klæber helt nok.


PPA-Hightack | Billig tape med ekstra klæb
Hvis du godt kan lide PPA-tapens glasklare farve og dens egenskaber, men synes limen er for langsomt klæbende, så kan du vælge ppa-hightack. Hightack-tape er præcis samme plasttype, men med en kraftigere plast og stærkere lim. Du skal dog være opmærksom på at Hightack-tape larmer meget, når du bruger den. Støjen kan reduceres ved at bruge en "noice reducer" dispenser, hvor du kan justere, hvor stramt tapen rulles af.

PVC | Super stærk pakketape
PVC tape er lavet af polyvinylchlorid og er belagt med et naturgummibaseret klæbemiddel. Tapen er kendetegnet ved at være en smule mere gullig i limens farve end f.eks. PPA tape som er meget krystalklar. PVC tape er meget stærk og klæber på alt. Der er brugt en blødgører i tapen, som gør den fleksibel og medgørlig .. i modsætning til hård PVC. Mange foretrækker PVC tape, netop fordi den er så stærk og holdbar. Det er den helt rette tape, hvis du sender tunge kasser og pakker. Ulempen ved PVC tape er, at den er knap så miljøvenlig og kan være hård at trække af rullen. Den er derfor knap så ergonomisk ved mange tilmers brug. Tapen egner sig ikke til brug på et koldt lager (under 18 grader). Man vil man opleve at limen kan 'stivne' og blive umedgørlig og nemt knække.


ECOMASK Papirstape | Den alternative pakketape
Jakodans papirstape er fremstillet af let crepepapir og belagt med et naturligt gummibaseret klæbemiddel. Den er mere miljøvenlig end PPA og PVC-tapen, men mindre holdbar. Den bør ikke bruges på tunge pakker, da papir ikke har samme styrke som plast. Tapen kan bruges den som pakketape på kasser eller andre papirbaserede emballager som f.eks. papirsposer eller forsendelsesposer af papir. Du kan også sætte tapen på klappen på kassen, så man nemt kan se, hvis den har været brudt. Tapen kan let rives over i hånden, hvilket gør den nem at arbejde med. Da der er tale om papir, skal du dog være opmærksom på at den ikke er helt vandtæt. 


FÅ STYR PÅ TAPEN

Hvilken pakketape skal jeg vælge?

PPA-tape og PVC-tape er begge stærke og holdbare og kan bruges til mange ting, mens papirstape kun egner sig til lettere pakkeløsninger. Vælg PPA-tape, hvis tapen skal anvendes i kolde temperaturer eller du blot ønsker den billigste løsning. PVC-tapen er det ideelle valg, hvis du skal sende meget tunge pakker. Ecomask papirstape er det ideelle valg, hvis du ønsker en mere miljøvenlig løsning og kun skal bruge tapen på lettere pakker.


Kontakt os, hvis du har behov for flere gode råd til hvilken tape som passer til jeres behov.

SE VORES STORE UDVALG AF TAPE