30-6-2021

Guide til tape-junglen

Når du pakker forsendelser, er det svært at komme uden om tape, og der er et hav af muligheder, men hvilken passer bedst til lige præcis dit behov? Jakodan tilbyder PPA tape, PVC tape og papirstape - og vi guider dig igennem, så du får bedre hold på både tape og forsendelse.
Guide til tape-junglen
PPA | Den billigste pakketape
PPA betyder PolyPropylen Acrylic og er en betegnelse for den type plast, tapen er lavet af. Der udover er den belagt med et akrylbaseret klæbemiddel, som gør at den både er en alsidig og holdbar tape, der er velegnet til en række forskellige applikationer.

Fordele: Tapen er transparent, og det absolut pæneste valg i forhold til udseendet, da den er helt enkel uden tryk og farven glasklar. Den er særligt god til at modstå fugt og temperaturændringer og er derfor ideel hvis du pakker på et uopvarmet lager. Samtidigt er den nem at rulle af rullen og modstandsdygtig overfor UVlys og temperaturændringer, hvilket gør at den er god til langtidslagring. Vi anbefaler dog altid med alle tapetyper, at man maksimalt køber hjem til et halvt års forbrug af gangen. Det er den billigste og mest miljøvenlige plasttape. Hos Jakodan kan vi derfor sagtens forstå, hvis du vælger PPA tape.

Ulemper: Limen er vandbaseret, og tapen skal sidde et øjeblik på kassen før, den rigtig får fat. Limen ikke så aggressiv som f.eks. pvc-tape, og nogle vil synes, at den ikke klæber helt nok.


PPA-Hightack | Billig tape med ekstra klæb
Fordele: Hvis du godt kan lide ppa-tapens glasklare farve og dens egenskaber, men synes limen er for langsomt klæbende, så kan du vælge ppa-hightack. Hightack-tape er præcis samme plasttype, men med en kraftigere plast og stærkere lim.

Ulemper: Hightack-tape larmer meget, når du bruger den. Støjen kan reducere ved at bruge en "noice reducer" dispenser, hvor du kan justere, hvor stramt tapen rulles af.

PVC | Super stærk pakketape
PVC tape er lavet af polyvinylchlorid og er belagt med et naturgummibaseret klæbemiddel. Tapen er kendetegnet ved at være en smule mere gullig i limens farve end f.eks. PPA tape som er meget krystalklar.
I modsætning til hård pvc er der her brugt en blødgører i tapen, som gør den fleksibel og medgørlig.

Fordele: PVC tape er meget stærk og klæber på alt. Mange foretrækker PVC tape, da den er så stærk og holdbar. Jakodan vil derfor anbefale denne tape, hvis du sender tunge kasser og pakker.
Ulemper: PVC tape er ikke så god for miljøet og kan være hård at trække af rullen, så den ikke er så god ergonomisk god ved mange timers brug.
Hvis man pakker på et koldt lager (under 18 grader) vil man opleve at limen kan 'stivne' og blive umedgørlig og nemt knække.


ECOMASK Papirstape | Den alternative pakketape

Jakodans papirstape er fremstillet af let crepepapir og belagt med et naturligt gummibaseret klæbemiddel. Brug den som pakketape på lette pakker eller sæt den hen over klappen på kassen eller posen, for at se om pakken har været brudt. Der er mange muligheder med Ecomask papirstape.

Fordele: papirstape er en miljøvenlig og økonomisk tape, som er fantastisk at bruge på lette kasser og papirbaserede emballager såsom papkasser eller papirsposer. Tapen kan også let rives i hånden, hvilket gør den nem at arbejde med.

Ulemper: papirstape er mindre holdbart end PPA og PVC tape. det betyder, at den ikke er lige så velegnet til tunge pakker, da dne ikke har samme brudstyrke som plasttape. papirstapen betyder også, at materialet ikke er helt vandtæt.


FÅ STYR PÅ TAPEN

Hvilken pakketape skal jeg vælge?

Kort og godt er PPA tape, PVC tape og papirstape forskellige typer af tape som alle bruges i emballageindustrien. Hver type tape har sine egne fordele og ulemper, og det er vigtigt at kende forskellen mellem dem for at kunne vælge den bedste tape til netop dine behov.


PPA-tape og PVC-tape er begge stærke og holdbare, der er fantastiske til en bred vifte af applikationer, mens papirstape er mere begrænset til lettere pakkeløsninger. Vælg PPA-tape hvis du ønsker at finde den billigste pakkeløsning, eller hvis tapen skal anvendes i kolde temperaturer. Vælg derimod PVC-tape hvis du leder efter den stærkeste løsning til tunge pakker. Ellers kan du vælge Ecomask papirstape, hvis du ønsker en mere miljøvenlig løsning, som er nem at anvende og giver et fin design når anvendt på papirsprodukter.

Kontakt Jakodan hvis du har behov for flere gode råd til hvilken tape som passer til jeres behov.

SE VORES STORE UDVALG AF TAPE