2-8-2022
XMAS 22 | Sustainable
Hos Jakodan tænker vi miljø ind i alt, hvad vi gør. Vi bærer et særligt ansvar for, at du kan bruge emballage med god samvittighed. Derfor er alt vores gavepapir også bæredygtigt. Ønsker du at bruge det mest bæredygtige gavepapir, skal du gå efter danskproduceret, FSC-certificeret genbrugspapir. Det fås med striber, smukke print og i ensfarvet to-i-én designs. Vi har samlet al gavepapir af genbrugspapir til julen i kategorien XMAS 22 | Sustainable.
XMAS 22 | Sustainable
Det mest bæredygtig gavepapir
Når du vælger bæredygtig emballage, gør du en forskel for miljøet. Du kan købe et hvilket som helst gavepapir hos Jakodan med god samvittighed. Gavepapiret er enten 100 % genbrugspapir og/eller FSC®-certificeret. FSC-certificeringen er din garanti for at skoven drives bæredygtigt og ikke lider overlast.

Det mest bæredygtige gavepapir er genbrugspapir og det mest bæredygtige af slagsen er naturligvis det rustikke brune genbrugspapir uden print. Det er behandlet så lidt som muligt og er, ligesom størstedelen af vores gavepapir, produceret i Danmark. Det er ikke uvæsentligt, når man ønsker miljøvenlig gaveindpakning. For jo kortere det skal fragtes desto mindre belastes miljøet. Derudover har Danmark (og EU) skrappe krav til, hvad de farver, som trykkes på genbrugspapir, må indeholde. I Danmark skal eventuelle farver trykt på være vandbaseret. Til glæde for både miljøet og de medarbejdere, som har med farverne at gøre. Kravene er helt anderledes i eksempelvis Kina, som også producerer gavepapir af genbrugspapir.

Jakodan
Jakodan
Jakodan
Jakodan

Genbrugspapir med farver og print

Det rustikke brune genbrugspapir uden tryk er populært, men får i år skarp konkurrence af genbrugspapir med print. De fås i mange varianter - fra det helt julede med julemænd, snefnug, gran og julekugler til smukke ensfarvede to-i-én designs og prikket og stribet genbrugspapir. Når det gælder hensyn til miljøet, er det værd at bemærke, at der også er forskel på, om der er anvendt almindelige eller metalliske farver. For at opnå et skinnende metallisk look, er man nødt til at tilføre en smule metal til farven.