07:55 14-4-2021
Moms på fragt og emballage
Skal man betale moms, når man køber emballage og betales der moms på fragten? Læs mere og find dine svar her i artiklen.
Jakodan

Hos Jakodan lever vi af at sælge emballage til små og mellemstore virksomheder, og en stor andel af de virksomheder, som køber emballage hos os, er nyopstartede som iværksættere. Når man lige har startet virksomhed og skal købe emballage for første gang, så har man mange spørgsmål, som ikke kun omhandler emballagen – Men som også omhandler moms og regnskab.


Hvorfor skal man betale moms af fragten?

Når vi sælger emballage, er et af vores hyppigste spørgsmål - “hvorfor skal man betale moms af fragten?”.

Her får du forklaringen på, hvorfor det er en udbredt misforståelse, at fragt er momsfritaget.


Jakodan skal, som dansk emballageleverandør, altid tage moms af alle beløb vi opkræver - og dette gælder også fragt.


Tidligere var der en lov som skulle sikre, at alle danskere havde råd til at sende breve og pakker gennem landet. Dette gjorde, at alle pakker sendt privat fra danske posthuse, ikke var pålagt moms. Denne lov blev afskaffet i 2017 og nu er det lovpligtigt at betale moms af al fragt, uanset om man sender med Postnord, GLS, DAO eller andre fragtfirmaer.


Når du har købt emballage til din webshop, og skal til at sende pakker til dine kunder, skal du ligeledes opkræve moms af fragten. Denne moms kan du trække fra i dit regnskab – Læs mere herom nedenfor.

SE VORES STORE UDVALG AF EMBALLAGE TIL FORSENDELSE

Hvilke virksomheder skal betale moms?
Hvilken iværksætter har ikke hørt kommentaren ”Du kan da bare købe det til dit firma, du kan jo trække momsen fra”? Det er en udbredt misforståelse, blandt nystartede virksomheder, at man ikke skal betale moms af de varer og forbrugsmaterialer man køber til sin virksomhed. Her kan du læse, hvornår du skal betale momsen og hvordan du trækker den fra.

Registreringsgrænse på 50.000 kr.  

Hvis du har en momspligtig omsætning på over 50.000 kr. om året, skal du registreres for moms. Det vil sige, at hvis din virksomhed omsætter for over 50.000 kr. om året, så skal du holde momsregnskab. I eksemplet nedenfor kan du se, hvordan du udregner hvad du skal betale i moms. 

Hvordan trækker man momsen fra som firma?
Når du som virksomhed køber varer fra andre virksomheder i EU, kan du oplyse dit momsnummer til din leverandør og så undgår du for at betale moms i det land, hvor leverandøren ligger. Du skal dog selv sørge for, at spørge din udenlandske leverandør, om de vil sende fakturaen uden moms, før du bestiller varerne.

Når du senere skal indberette moms til Skat, skal du udfylde i rubrik A, hvor meget moms du har købt for fra andre EU lande. Når du køber varer fra en leverandør i Danmark, skal du altid betale moms.

Handler du f.eks. din emballage hos Jakodan.dk, bliver fakturaen derfor pålagt 25 % dansk moms.

Når du senere skal indberette moms til skat, kan du trække din købsmoms fra din salgsmoms, og så skal du kun betale for differencen. 
Eksempel

Hvis du har købt for 100 kr. papkasser ekskl. moms, får du en faktura til betaling på kr. 125 inkl. moms.

Du skal indbetale kr. 125, hvoraf de 25 kr. udgør købsmoms. 

Hvis du har solgt for 500 kr. i din butik, er din salgsmoms 100 kr. (500 - (500 / 1,25)).


Købsmoms = (købspris-(købspris / 1,25))

Salgsmoms = (salgspris-(salgspris / 1,25))

 
Når du skal indberette og betale moms til skat, skal du betale 100 – 25 = 75 kroner (Salgsmoms - købsmoms = momsafregning) 
Er du stadig i tvivl ?
Hos Jakodan har vi solgt emballage siden 2002, og vores primære målgruppe har altid været iværksættere og selvstændige erhvervsdrivende. Vi sælger emballage B2B og er en af Danmarks bedst kendte emballagegrossister – Og vi er vant til at få spørgsmål om både emballage og fragt fra vores kunder. Vi hjælper dig gerne med at blive afklaret omkring reglerne, når du køber emballage hos os.