Kundeservice ring til os på 75 54 14 37

Total 0,00 DKK
Total 0,00 DKK
Fragt: 49,00 DKK 61,25 DKK

0

Fe & Falke: Jakodan hjælper Sierra Leones døtre

10-04-2017 06:35

Fe & Falke: Jakodan hjælper Sierra Leones døtre

Som en ansvarsbevidst virksomhed føler Jakodan sig forpligtet til hjælpe, blandt andet børn der har det vanskeligt og støtte dem i muligheden for et godt og værdigt liv.

 

Jakodan får dagligt henvendelser fra folk, der gerne vil have sponsorater af poser og papir til modeshows, skoleprojekter m.m. Vi har derfor valgt, at vi kun sponsorerer lokalt samt formål, der tilgodeser børn. Vi sponsorer blandt andet indpakningsposer til non-profit organisationen Fe og Falke, som kæmper for at standse omskæring af piger i Sierra Leone.

 

Ønsket om at gøre en forskel

Fe og Falke opstod under indehaver Anette Skovs barsel, ud fra et ønske om at gøre en forskel for børn, der voksede op under vanskelige vilkår. Gennem bekendte hørte Anette Skov om en pigeskole i Sierra Leone, hvor optagelseskravet var, at eleverne ikke måtte være omskårede.

”Jeg fik den ide at hækle bamser til fordel for pigerne på skolen,” fortæller Anette Skov.

Hun annoncerede efter hækledamer i den lokale avis, og mange meldte sig.

”Det er primært pensionister, som laver bamserne og fra kun at være kvinder i Albertslund, hvor jeg selv bor, er der nu også hæklegrupper i både Greve og Rødovre. Det kunne sagtens være meget større, men jeg har desværre ikke mulighed for at lægge mere tid i det, når det udelukkende er non-profit. Alt overskud går til pigerne i  Sierra Leone.”

 

Populære og hjælpsomme bamser

Hvert år arrangerer pigeskolen en stor fest, som alternativ til det ritual pigerne ”går glip af” ved ikke at bliver omskåret. Fordi omskæringen er så stor en del af kulturen, er det vigtigt at sætte noget ind i  stedet. Og at Fe og Falke er med til at gøre en markant forskel vises kun tydeligt ved, at de i 2011 alene betalte for det store arrangement på skolen.

Men det kunne ikke lade sig gøre uden den interesse, der er for projektet i Danmark. Bamserne sælges rundt om i landet på markeder og til bazarer, og Jakodan har sponsoreret poserne, som de små bamser sælges i.

”Bamserne er hæklet af økologisk garn, og vi ville gerne have en indpakning, som følger den tråd. Hos Jakodan kan vi få ubleget papir til indpakningen og samtidig, giver det et lidt mere professionelt udtryk, at bamserne er pænt pakket ind og dermed også troværdighed,” siger Anette Skov.

 

Udvidelse af projektet

Og bamserne er populære som dåbs- og barselsgaver både på grund af deres økologiske garn og størrelse, men også fordi prisen på 100 kr. er overkommelig for de fleste. På sigt kunne Anette Skov ønske sig, at Fe og Falke fik muligheden for at sælge bamserne via deres hjemmeside og en forsendelsesemballage med Fe og Falkes farver. På den måde kunne endnu få glæde af bamserne og både i herhjemme og i Sierra Leone.

 

Læs mere om Fe og Falke på www.feogfalke.dk

 

OM COOKIES

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.

Velkommen til Jakodan.dk

Vælg venligst privat (inkl. moms) eller erhverv (ekskl. moms)

Privat Vis priser inkl. moms
Erhverv Vis priser ekskl.moms