Kundeservice ring til os på 75 54 14 37

Total 0,00 DKK
Total 0,00 DKK
Fragt: 49,00 DKK 61,25 DKK

0

Biologisk nedbrydelige poser | Derfor har vi dem IKKE

03-01-2020 06:25

Biologiske nedbrydelige poser får meget omtale i øjeblikket, da hele verden har fokus på miljøet og hvordan vi behandler vores jord. Men er bionedbrydelige bæreposer det mest bæredygtige valg? Når du som butik undersøger markedet for bæredygtige bæreposer, er det vigtigt at have alle faktorer for øje og at skelne fakta fra fup.

 

Hvad er forskellen på biologisk nedbrydelige poser og bioposer?

Biologisk nedbrydelige poser er fremstillet af helt almindelig plastic, hvor der er tilsat et additiv som gør, at posen kan nedbrydes under de rette forhold. Bioposer er der imod bæreposer, som er fremstillet af et biologisk materiale, f.eks. bæreposer af sukkerrør. En biopose er altså ikke automatisk det samme som en biologisk nedbrydelig pose – med mindre der tilsættes et additiv.

 

Hvornår er biologisk nedbrydelige poser nedbrydelige?

For at gøre en majspose nedbrydelig tilsætter man, kort sagt, et additiv til plasten. Man sørger for, at majsposen kun kan nedbrydes under de helt rigtige forhold - Det dur jo ikke, hvis poserne går i stykker, imens dine kunder går rundt med den på armen. Et tilpas miks af varme og fugt sætter nedbrydnings processen i gang og posen bliver ikke nedbrudt uden videre, der skal de helt rigtige forhold til. Du må altså under ingen omstændigheder smide en nedbrydelig hundelort-pose i naturen, ligesom du heller ikke må nedgrave bioposer i din have eller kompostbunke.

 

Hvor giver biologisk nedbrydelige poser mening?

I Danmark har vi nogle fantastiske forbrændingsanlæg sammenlignet med mange andre lande. Når en plastpose bliver afbrændt ved meget høje grader, udleder den ikke nogen giftige dampe. Der skal dog den helt rigtige temperatur til – så du må ikke brænde dine plastposer i din brændeovn derhjemme.
I mange lande har man ikke lige så effektive forbrændingsanlæg. Yderligere skal man i mange ulande betale for at komme af med sit affald… Og er man mindre bemidlet vælger mange derfor, at smide affaldet i naturen, f.eks. i floder og i havet. I disse lande, hvor man ved, at mange poser havner i naturen, giver det virkeligt god mening, at anvende biologisk nedbrydelige poser. Nedbrydningen tager stadig tid og der er risiko for, at dyr spiser plasten – Så det er vigtigt at understrege, at plastic smidt i naturen aldrig er godt!

 

Hvad sker der med biologiske poser, som ikke komposteres korrekt efter brug?

Hvis posen kommer på forbrændingsanlægget med almindeligt affald og bliver forbrændt, ligesom andre plast bæreposer, så sker der helt det samme med begge typer. De bliver til kuldioxid og vand. Den ene type er altså ikke bedre for miljøet end den anden, ved forbrænding.

Hvis en biologisk nedbrydelig pose sorteres fra med andet plast som skal genanvendes, kan den ødelægge alt det andet plast, så det ikke længere kan genbruges. Så hvis den biologiske nedbrydelige plastpose sorteres forkert, og havner i den forkerte container på genbrugsstationen, kan de biologiske nedbrydelige poser risikere at skade mere end de gavner.

 

Bioposer | Det bedste alternativ

Bioposer er fremstillet på en base af organiske materiale, med andre ord er det lavet af planter, f.eks. sukkerrør, fremfor udelukkende at være baseret på olie og gas. Sukkerrør vokser enormt hurtigt og er derfor en fornybar og bæredygtig ressource. Sukkerrørsplast er også CO2 neutral, da det de optager CO2, imens sukkerrørene vokser. Ikke mindst kan plasticposer af sukkerrør genanvendes som blød plast, og blive til nye bæreposer. Læs mere om Sukkerrørsposer – Alternativet til biologisk nedbrydelige poser – Klik her


 1. Pris pr. pakke
  312,50 DKK 250,00 DKK Ned til: 262,50 DKK

  Plastpose Genbrug M

  38.0 x 45.0 cm

  Genbrugsplast pose

  100 stk. pr. pakke
  • Ved køb af 5 pk 230,00 DKK
  • Ved køb af 25 pk 210,00 DKK
 2. Pris pr. pakke
  700,00 DKK 560,00 DKK Ned til: 575,00 DKK

  Plastpose Genbrug L

  60.0 x 50.0 cm

  Genbrugs plastpose

  100 stk. pr. pakke
  • Ved køb af 10 pk 510,00 DKK
  • Ved køb af 25 pk 460,00 DKK
 3. Pris pr. pakke
  100,00 DKK 80,00 DKK Ned til: 75,00 DKK

  Plastpose Genbrug S

  25.0 x 35.0 cm

  Genbrugsplast pose

  100 stk. pr. pakke
  • Ved køb af 10 pk 60,00 DKK
 4. Pris pr. pakke

  Specialpris: 90,00 DKK 112,50 DKK

  175,00 DKK 140,00 DKK

  Plastpose S | Sukkerrør

  24.5 x 35.0 cm

  CO2 neutral pose

  100 stk. pr. pakke

OM COOKIES

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.

Velkommen til Jakodan.dk

Vælg venligst privat (inkl. moms) eller erhverv (ekskl. moms)

Privat Vis priser inkl. moms
Erhverv Vis priser ekskl.moms