Kundeservice ring til os på 75 54 14 37

Total 0,00 DKK
Fragt: 49,00 DKK

0

 • Kredit på emballage14 dages kredit
  vælg "kredit" når du går til kassen
 • Hurtig levering af al emballageHurtig levering
  Lagervarer afsendes samme dag 
 • Gratis levering af emballageGratis levering
  Ved køb over 1.500,- ex. moms 
 • Anbefalinger af JakodanTrustpilot
  Over 2500 anmeldelser 

3 tips til valg af miljørigtige bæreposer

22-08-2017 06:11

 

 

Plastikposer står ofte for skud når der diskuteres miljøvenlighed og bæredygtighed. Men er det nu altid sådan? Læs mere her, og bliv klogere på hvad du skal vælge, hvis du vil være med på den grønne bølge.

 

1. Køb poser af miljøvenlig fremstilling

2. Vælg poser af ufarvet materiale

3. Køb fra dansk produktion

 

Smid aldrig poser i naturen – uanset om det er papir eller plastposer

Vi hører hele tiden om forfærdelige problemer med øer af plastik i verdenshavene, og om hvordan forbud mod brug af plastposer i nogle afrikanske lande kommer naturen til gode. Mange af vores europæiske nabolande som Tyskland og Frankrig har på det seneste indført nye regler og ny lovgivning, som på sigt skal udfase plastposerne. Nogle tilføjer additiver til plasten og gør den biologisk nedbrydelig, hvilket kan have stor effekt på sigt, for poser som smides i naturen.  Men den gode nyhed er, at vi i Danmark faktisk er virkeligt gode til at smide plastposer i skraldespanden – og vi har nogle gode forbrændingsanlæg. Dette er godt fordi, at når en almindelig bærepose af plast forbrændes ved høj varme fordamper den og bliver til kuldioxid og vand. Med andre ord, er plasten kun farlig i naturen og ikke i din skraldespand. 

 

1. Brug poser med mindst mulig CO2 udledning

Når en plastpose bliver produceret bruger man olie, men ved papirsposer bruger man til gengæld store mængder co2. Det korte af det lange er, at jo mere emballage der anvendes, jo dårligere er det for naturen. Spørg din kunde før de forlader butikken, om de vil have en pose med, eller om de kan have varen i lommen eller tasken.

 

2. Vælg poser af ufarvet materiale

Vælg gerne brunt ubleget papir fremfor hvidt afbleget papir. Det brune papir er naturens egen farve og jo mindre papiret bliver behandlet, jo bedre er det for miljøet. Det at trykke farve på plasticposer forårsager ikke forurening i høj grad. Dog er metal-tryk i højere grad miljøbelastende, og frarådes den bæredygtige virksomhed.

 

3. Køb dansk producerede bæreposer

Emballage fylder meget og udgør en stor miljørisiko. Under fragt fylder papirsposer meget og plastposer vejer meget. Når poserne fragtes fra udlandet til Danmark i lastbiler eller containere forurener det – og fragten er en stor faktor, som de fleste glemmer at tage højde for. Ikke alle posefabrikker har deres egen produktion af plastik, og nogle køber plasten hjem i ruller fra udlandet. Sørg altid for at købe poser som er produceret indenlands eller i lande som ligger nær Danmark. Du kan f.eks. vælge at købe bæreposer produceret af genbrugsplast fra en fabrik i Jylland.

Plastposerne fra Jakodan er produceret i Danmark, både selve plasten og posen. Du kan købe bæredygtige plastposer hos Jakodan. Disse plastikposer er fremstillet af genbrugsplast.

 

Genbrug bæreposerne hvor du kan

Tag en gammel pose med, når du skal ud at handle eller brug plastposen som skraldepose fremfor bare at smide den ud. Vælger du at sælge dine varer i en papirspose, så sørg for at vælge en papirspose i en flot farve eller smart design, så kunden får lyst til at gemme den og bruge den igen.

Sørg for at have flere størrelser plastikposereller papirsposer i din butik, så du kan give kunden en pose som passer til indholdet og som ikke er unødig stor. Så minimerer din forretning spild og skåner miljøet.


Se flere miljøvenlige produkter her.


 1. Pris pr. pakke

  Papirspose M 10 lt

  22.0 x 12.5 x 35.0 cm

  Indvendige hanke

  100 stk. pr. pakke
  • Ved køb af 5 pk 190,00 DKK
  • Ved køb af 30 pk 170,00 DKK
 2. Pris pr. pakke

  Papirspose L 26 lt

  32.0 x 17.0 x 40.0 cm

  Indvendige hanke

  100 stk. pr. pakke
  • Ved køb af 5 pk 240,00 DKK
  • Ved køb af 32 pk 220,00 DKK
 3. Pris pr. pakke

  Plastpose Genbrug M

  38.0 x 45.0 cm

  Genbrugsplast pose

  100 stk. pr. pakke
  • Ved køb af 5 pk 130,00 DKK
  • Ved køb af 25 pk 110,00 DKK
 4. Pris pr. pakke

  Plastpose Genbrug L

  60.0 x 50.0 cm

  Genbrugs plastpose

  250 stk. pr. pakke
  • Ved køb af 4 pk 750,00 DKK
  • Ved køb af 10 pk 700,00 DKK

OM COOKIES

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.