11:56 6-11-2017
3 regler for forsendelse: Basis emballage viden
Når din webshop er på plads og produkterne i hus, skal du på et tidspunkt til at overveje, hvordan du vil levere varerne til dine kunder. Få vores 3 gode tips til forsendelse. Så er din basis emballage viden skarp, og du ved hvad der er absolut nødvendigt at tænke på, når du skal starte webshop.
Jakodan
Regel nr. 1: Emballagen skal være beskyttende
Uanset hvilken type varer du skal sende, skal du altid sørge for, at emballagen beskytter godt nok. Kunden bliver ikke glad for at modtage en smadret vase eller krøllet plakat. Uanset hvilken fragtmand du vælger er det uundgåeligt at pakken vil blive kastet med, enten manuelt eller af maskiner – og den kan komme til at ligge nederst i et bur med meget tunge pakker oven på.

Du har ansvaret for pakken indtil den er kunden i hænde, så den skal kunne holde til at blive tabt flere gange. Er du i tvivl om emballagen beskytter godt nok er det en god ide at rådføre dig med en emballagevirksomhed – Og yderligere tjekke med din fragtmand (f.eks. gls, dao eller postdanmark), om de kan godkende emballagen. Så er du sikker på, at fragtfirmaet yder erstatning, hvis uheldet skulle være ude.

SHOP BESKYTTENDE EMBALLAGE

Regel nr. 2: Emballagen skal passe til dit budget
Du har garanteret brugt enormt lang tid på at vælge det rigtige udtryk til din webshop; Det flotteste logo, de fineste farver og de bedste produktfotos og tekster. Mange iværksættere starter med et ønske om at få emballage med eget logo, så det kan matche shoppens udtryk – Men hvis du ikke har et særligt stort budget, anbefaler vi, at du venter lidt med specialdesign. Specialdesignet emballage er ofte dyrt i opstart og du ved ikke endnu, om dine kunder køber 1, 2 eller 10 varer… og det er super ærgerligt at brænde inde med poser, som er for små. Start med at købe en mindre mængde i 3-4 forskellige størrelser, så er du sikker på, at du ikke binder alle dine penge i emballagelager.

Det er ikke kun emballagens stykpris, der har betydning for det økonomiske aspekt. De fleste fragtmænd prissætter fragten, ikke blot efter hvor meget den vejer, men også hvor meget den fylder. Du vil ikke altid kunne finde en emballage som passer helt præcist på målet og sender du skrøbelige varer er det vigtigt, at der er plads nok til kassefyld. Tjek kravene hos din fragtmand, før du vælger emballage, nogle gange kan et par cm fra eller til gøre en stor forskel i fragtprisen. Fragtmanden kan også have tillæg for f.eks. runde rør, uhåndterlige pakker eller pakker som ikke er firkantede.

Regel nr. 3: Emballagen skal matche dit brand
I en butik får du en god snak med kunderne. Det gør du ikke på samme måde i en webshop. Når kunden henter sin pakke i pakkeshoppen er emballagen det første de ser, og den kan være med til at påvirke, om kunden får et godt indtryk af din virksomhed.

Hvis du sælger økologisk børnetøj, har din kunde med garanti en holdning til plastposer og sælger du outletvarer har kunden måske ikke de store forventninger til indpakningen. Gør op med dig selv, om du vil gøre det nemt for kunden at returnere, ved at vedlægge retursedler i en emballage der kan genbruges eller om du vil ofre lidt ekstra på udseendet og pakke ind som gave eller vedlægge en håndskrevet hilsen.